architecture : urban : visual culture

Kovács Csaba [18]

Friendly minimal in Buda

The Nartarchitects designed this villa-building in a grove-environment of a suburban area. Our goal was to be in compliance with the double measure of a rational minimalism and a family-friendly living space. The architectural shaping of the building was formed by these two main principles...

Old-new villa Mende

In the last century a series of inordinate attachments and additions arose on villa Mende designed by Béla Málnai in 1931. The Nartarchitects cleaned the building from these primitive inappropriate interferences, restored its original values and supplemented it according to the contemporary...

Glossy cube on crater - plan of Nartarchitects

Nartarchitects proposes glossy cube on crater for Csontváry Museum in Hungary. Opposed to the “plaza-museum” strategy they searched for a site that is interesting and symbolic enough to become a pilgrimage destination. In the outskirt of Pécs, next to a lake in a crater of a former...

Galyatető lookout tower won Architizer A+ award

It's official: the lookout tower designed by Nartarchitects won the Public Prize of Architizer A+ Award in the category of Preservation. The Architizer A+Awards is the largest awards program focused on promoting and celebrating the year’s best architecture and products. Congratulations! 

Bivouac

The bivouac, or shelter, was a second semester project given to first-year students of the Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest, beginning their studies in 2013. According to the tradition of the university's Institute of Architecture, the semester-long planning was followed by a...